Novice

  1. Domov
  2. Novice
  3. Pristop Media partner EU projekta LIFE na področju ozaveščanja o okoljski odgovornosti

Pristop Media partner EU projekta LIFE na področju ozaveščanja o okoljski odgovornosti

Pristop Media /

V Sloveniji je stekla dvoletna kampanja ECOLEX Life, katere glavni namen je z večjim vključevanjem in opolnomočenjem deležnikov na področju preventive in zaznavanja okoljskih groženj dvigniti ozaveščenost o okoljski odgovornosti. Pristop Media pri projektu sodeluje kot partner za komunikacijsko podporo.

V Sloveniji okoljske nesreče, onesnaženje (zraka, vode, prsti) in podobni dogodki niso obravnavani in sanirani v skladu z zahtevami EU Direktive o okoljski odgovornosti. Ob nizki stopnji ozaveščenosti deležnikov o okoljski odgovornosti, je primaren namen projekta ECOLEX Life ozaveščanje deležnikov na področju preventive in zaznavanja okoljskih groženj s potencialno škodo za biotsko raznovrstnost, zemljo in vodne vire.

Osrednji del opolnomočenja v kampanji sloni na razvoju on-line platforme okoljevarstvene zakonodaje, ki bo s komentarji ključnih predpisov uporabnikom približala zakonodajo in predpise z okoljskega področja in na ta način omogočila izboljšanje implementacije in izvrševanja EU Direktive o okoljski odgovornosti v Sloveniji. Z namenom lažje komunikacije je bila za potrebe projekta vzpostavljena tudi spletna stran projekta, za deležnike pa se v prihodnjem letu pripravljajo ozaveščevalne delavnice.

Projekt sta v program Life prijavili podjetji Tax-Fin-Lex d.o.o. kot nosilec in Pristop Media d.o.o. kot partner za komunikacijsko podporo, podporniki kampanje pa so poleg Ministrstva za okolje in prostor RS tudi številni drugi partnerji, ki so projekt že podprli s podpisi pisem podpore.

Več informacij:

http://ecolexlife.si/

Deli:

Kontakt

Kako vam lahko pomagamo?
Pišite nam!