Novice

  1. Domov
  2. Novice
  3. Kako športno bo leto 2022?

Kako športno bo leto 2022?

Marko Kafol /

Leto 2022 nam prinaša kar nekaj velikih športnih dogodkov, zato ga lahko označimo kot enega bolj atraktivnih za vse športne navdušence. 

Najprej nas čaka barvita paleta zimskih športov s kar dvema vrhuncema: Zimskimi olimpijskimi igrami februarja in Planico marca. Tudi športi z žogo bodo aktualni od januarja pa vse do novembra in nogometnega SP v Katarju. Za slovenske reprezentančne ekipe v igrah z žogo bo zanimivih kar nekaj prvenstev, kjer naskakujemo najvišja mesta. Boj za medalje bo zagotovo tudi v 2022 sprožil veliko publicitete in zanimanja navijačev tako na tribunah kot doma pred TV ekrani. Seveda ne smemo pozabiti vedno odličnih kolesarjev, plezalcev, motokrosista in ostalih. 

Športa letos v medijskih načrtih torej ne gre izpustiti. V nadaljevanju smo za lažjo orientacijo pripravili pregled največjih športnih dogodkov v letu 2022 in gledanost, ki so jo zabeležili v preteklosti. 

Zima 2022


EP v rokometu gostita Madžarska in Slovaška. Slovenska reprezentanca bo nastopala v Debrecenu, v skupini z aktualnimi svetovnimi prvaki Danci, Severno Makedonijo in Črno goro. Zadnje EP v rokometu je doseglo gledanost do 13,5 % oz. 250.000 gledalcev (CS: total ind.)

Zimske olimpijske igre bodo ponudile veliko privlačne športne vsebine v februarju, ki sicer velja za nizko oglaševalsko sezono. Glede na zadnje ZOI, ki so dosegle gledanost tudi do 19 % (smučarski skoki) oz. 360.000 gledalcev (CS: total ind.) si lahko torej veliko dodatnih ratingov obetamo tudi letos. 

Kot zanimivost velja omeniti, da bo Peking postalo prvo mesto, ki bo gostilo tako zimske kot poletne OI (2008).

Pomlad 2022

Spomladi bosta na sporedu dva največja športna dogodka 2022, ki se bosta odvijala v Sloveniji in sicer tradicionalna Planica ter svetovno prvenstvo skupine A v hokeju, ki bo v Ljubljani. 

Skoki na planiški velikanki veljajo za tradicionalno enega najbolj gledanih (in seveda tudi obiskanih) športnih dogodkov v Sloveniji. Lansko Planico si je ogledalo 18,6 % oz. 358.000 gledalcev (CS: total ind.).
 
Dobro gledanost v UEFA ligi prvakov pričakujemo že na bolj atraktivnih tekmah v izločilnih krogih: osmini in četrtini finala ter v polfinalu. Prenos tekem bo potekal na Kanalu A in Šport Klub kanalih. Finalna tekma bo konec maja in jo običajno prenaša POP TV. Nazadnje si finale  ogledalo 12,7 % oz. 230.000 posameznikov (CS: total ind.).

Poletje 2022


Poletni meseci so tradicionalno znani kot meseci, ko pred malimi ekrani preživimo najmanj časa. Vseeno pa nas zadnja leta poleti pred ekrane s svojimi podvigi privabijo kolesarji, ki poleg zmag prikolesarijo tudi višjo gledanost. Vrhunec poletja bo zagotovo dirka po Franciji (Tour de France), kjer bosta Pogačar in Roglič verjetno ponovno poskrbela za veliko nepozabnih trenutkov. V lanskem letu je RTV SLO v času dirke zabeležila kar do 10% gledanost. V povprečju si je tri tedensko dirko ogledalo 6,5 % populacije oz. 120.000 posameznikov (CS: total ind.).

Poletje se bo zaključilo na Sport klubu s SP v odbojki v Rusiji. Slovenska reprezentanca, aktualni evropski podprvaki, bodo drugič sodelovali tudi med svetovno elito. Slovenci smo že dokazali, da zvesto navijamo tudi za naše odbojkaše, saj se je gledanost zadnjega finalnega boja proti Italiji povzpela do 20,9 % oz. 400.000 gledalcev (CS: total ind.).

Jesen 2022


Tokrat bo izjemoma v zimskem času potekalo svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju. Prvenstvo bo sicer brez slovenskih nogometašev, a gre kljub temu za največji športni dogodek na svetu. Zadnje nogometno SP je pred TV ekrane posedlo več kot 23,9 % oz. 450.000 gledalcev (finalna tekma Hrvaška – Francija; 15.7.2018). 

Leto bo torej športno, razgibano in navijaško razpoloženo. Ratingi pa se bodo nedvomno, tako kot vedno, množili in rasli s številom uspehov naših športnih asov. 

OPOMBA: Pravice za predvajanje določenih športnih dogodkov se lahko dogovorijo tudi tik pred zdajci, zato v članku razpolagamo s trenutno znanimi in potrjenimi podatki.

Vir: AGB Nielsen na ciljni skupini Total individuals. 
Deli:

Kontakt

Kako vam lahko pomagamo?
Pišite nam!